Rozsmakuj się w świętach. Wybierz delikatesy z Domu Smaków

Artykuł sponsorowany.

Świąteczne szynki, sałatki, uszka, ryby i wypieki smakują najlepiej, gdy dodaje się do nich tradycyjne składniki. Domowe powidła do piernika, zakwas buraczany do barszczu oraz owocowe i warzywne marynaty przywodzą na myśl dzieciństwo i wspaniałe chwile spędzone w rodzinnym gronie. W Domu Smaków znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz, by przyrządzić znakomite potrawy na Boże Narodzenie.

Tradycyjne smaki i receptury – postaw na najlepsze produkty spożywcze

Aby zachwycić całą rodzinę różnorodnością potraw serwowanych na Boże Narodzenie, powinno się przygotować najlepsze składniki. Bez nich bufet dań gorących i tzw. zimna płyta niczym nie będą wyróżniać się spośród potraw podawanych na co dzień. Ryba z pieca serwowana z dodatkiem wysokiej jakości żurawiny lub grillowana marynowana gruszka smakują wprost wyśmienicie. Równie doskonałym dodatkiem do świątecznego obiadu jest grillowana cukinia z zalewy, która doskonale współgra z opiekanymi ziemniakami.

Na świątecznym stole nigdy nie powinno zabraknąć dań tradycyjnych, które w każdej rodzinie są przyrządzane od pokoleń. Restauracja Dom Smaków dostarcza wszelkich składników, które są potrzebne do ich przygotowania. Dzięki temu kolejne pokolenia mogą cieszyć się dokładnie tym samym smakiem i aromatem, co seniorzy rodziny. Soczysta golonka i czerwona kapusta na Śląsku, bliny na wschodzie Polski oraz kutia popularna wśród rodzin Kresowiaków – dzięki delikatesom, które dostarcza sklep Dom Smaków każdy świąteczny stół jest dopracowany w najmniejszym szczególe.

Dom Smaków – jakie delikatesy wybrać na święta?

Jakie delikatesy przydadzą się na bożonarodzeniowym stole? Grillowana papryka i grillowany kozi ser umożliwią przygotowanie smacznej i lekkiej sałatki, marynowana grillowana gruszka idealnie komponuje się z kaczką w czerwonym winie, a prawdziwe, naturalne miody i oliwy extra virgin umożliwiają przygotowanie marynat do mięs. Dzięki temu zarówno wigilijne potrawy, jak i dania podawane w kolejnych dniach smakują wszystkim domownikom i są przez nich długo wyczekiwanymi rarytasami.

Do bożonarodzeniowych wypieków niezastąpione są przetwory owocowe – dżemy, powidła, marmolady i konfitury przyrządzane z niewielką ilością cukru lub bez jego dodatku. Smak gotowych pierników, serników oraz makowców podbijają herbaty wysokiej jakości. Naturalne aromaty owocowe i kwiatowe w połączeniu ze starannie wyselekcjonowanymi liśćmi herbaty z tradycyjnych upraw sprawiają, że domowe wypieki świąteczne smakują o wiele lepiej niż niejedno ciasto zamówione w cukierni.

Redakcja

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Back to top

Strona korzysta z plików cookies, aby korzystać z naszego portalu zaakceptuj - politykę prywatności.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close