Artykuł sponsorowany.
Świąteczne szynki, sałatki, uszka, ryby i wypieki smakują najlepiej, gdy dodaje się do nich tradycyjne składniki. Domowe powidła do piernika, zakwas buraczany do barszczu oraz owocowe i warzywne marynaty przywodzą na myśl dzieciństwo i wspaniałe chwile spędzone w rodzinnym gronie. W Domu Smaków znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz, by przyrządzić znakomite potrawy na Boże Narodzenie.
Tradycyjne smaki i receptury – postaw na najlepsze produkty spożywcze
Aby zachwycić całą rodzinę różnorodnością potraw serwowanych na Boże Narodzenie, powinno się przygotować najlepsze składniki. Bez nich bufet dań gorących i tzw. zimna płyta niczym nie będą wyróżniać się spośród potraw podawanych na co dzień. Ryba z pieca serwowana z dodatkiem wysokiej jakości żurawiny lub grillowana marynowana gruszka smakują wprost wyśmienicie. Równie doskonałym dodatkiem do świątecznego obiadu jest grillowana cukinia z zalewy, która doskonale współgra z opiekanymi ziemniakami.
Na świątecznym stole nigdy nie powinno zabraknąć dań tradycyjnych, które w każdej rodzinie są przyrządzane od pokoleń. Restauracja Dom Smaków dostarcza wszelkich składników, które są potrzebne do ich przygotowania. Dzięki temu kolejne pokolenia mogą cieszyć się dokładnie tym samym smakiem i aromatem, co seniorzy rodziny. Soczysta golonka i czerwona kapusta na Śląsku, bliny na wschodzie Polski oraz kutia popularna wśród rodzin Kresowiaków – dzięki delikatesom, które dostarcza sklep Dom Smaków każdy świąteczny stół jest dopracowany w najmniejszym szczególe.
Dom Smaków – jakie delikatesy wybrać na święta?
Jakie delikatesy przydadzą się na bożonarodzeniowym stole? Grillowana papryka i grillowany kozi ser umożliwią przygotowanie smacznej i lekkiej sałatki, marynowana grillowana gruszka idealnie komponuje się z kaczką w czerwonym winie, a prawdziwe, naturalne miody i oliwy extra virgin umożliwiają przygotowanie marynat do mięs. Dzięki temu zarówno wigilijne potrawy, jak i dania podawane w kolejnych dniach smakują wszystkim domownikom i są przez nich długo wyczekiwanymi rarytasami.
Do bożonarodzeniowych wypieków niezastąpione są przetwory owocowe – dżemy, powidła, marmolady i konfitury przyrządzane z niewielką ilością cukru lub bez jego dodatku. Smak gotowych pierników, serników oraz makowców podbijają herbaty wysokiej jakości. Naturalne aromaty owocowe i kwiatowe w połączeniu ze starannie wyselekcjonowanymi liśćmi herbaty z tradycyjnych upraw sprawiają, że domowe wypieki świąteczne smakują o wiele lepiej niż niejedno ciasto zamówione w cukierni.